ИНФОРМАЦИОНЕН ФОРУМ

ВОДЕН СВЯТ – АДАПТИРАНО ПЛУВАНЕ И ВОДНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ ЗА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ С УВРЕЖДАНИЯ

 

„Енергията и постоянството побеждават всичко“ - Бенджамин Франклин

 

На 16.12.2015 г. от 11.00 ч. в Плувен комплекс ВСИ ще се проведе информационен форум за представяне на благоприятния ефект от водния спорт и напредъка по проект „Воден свят“, в изпълнение на договор № BG05/1756 oт 26.05.2015г, финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014“, изпълняван от Сдружение „Паралелен свят”.

 

По време на събитието ще бъдат демонстрирани уменията по плуване на децата и младежите, както и ефектът от водната рехабилитация.
Проектът осигурява на 30 деца и младежи с увреждания една иновативна услуга – адаптирано плуване и водна рехабилитация, която въздейства върху физическото и психоемоционалното състояние на децата и младежите с различни видове увреждания – физически, интелектуални, множествени. Заниманията във водна среда допринасят за подобряване на двигателните и познавателни умения, моторна координация, общуване в група, мотивация и удовлетвореност на децата и младежите. Подпомагат приобщаването им към социалния живот и съчетават ефективността на водната терапия и спорта.

Повече информация можете да прочетете ТУК

 

ГАЛЕРИЯ

 

За връзка:
Кремена Стоянова - Председател на УС на Сдружение „Паралелен свят“
гр. Пловдив, ул. „Родопи” № 70
Тел. 032 66 02 47, 0878 468 748
E-mail: paralelen_sviat@abv.bg

                               

© 2024